MENIU

Vaccinarea REDUCE cu aproape jumătate incidența Covid-19 în rândul persoanelor de peste 60 de ani. Vești bune din Israel

Date optimiste din Israel despre impactul vaccinării

Incidența cazurilor Covid-19 în rândul persoanelor de peste 60 de ani s-a redus cu aproape jumătate în urma vaccinării. Anunțul a fost făcut, joi, de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, care a precizat că s-a observat o scădere și a cazurilor grave ale bolii. 

”În ultimele 16 zile, în rândul celor peste 60 de ani, s-a constatat o reducere cu 26% a spitalizărilor pentru forme grave de COVID-19 şi cu aproximativ 45% a cazurilor confirmate. Aceste cifre sunt un rezultat direct al vaccinurilor”, a declarat Netanyahu într-o ședință televizată. Premierul a adăugat că 95% dintre decesele asociate maladiei COVID-19, al căror total a ajuns joi la 4.993, s-au înregistrat în rândul acestei categorii de vârstă. 

”Vaccinaţi-vă! Vaccinurile funcţionează”, le-a mai transmis Netanyahu cetățenilor. 

Datele au fost făcute publice în contextul în care în Israel au fost vaccinate până acum cu serul produs de Pfizer 84% dintre persoanele de peste 60 de ani, potrivit ministerului Sănătății. Instituția nu a prezentat însă o analiză detaliată care să precizeze numărul persoanelor din această categorie de vârstă care au primit ambele doze ale vaccinului şi datele la care au fost administrate.

Campania de vaccinare din Israel a început în 19 decembrie și s-a desfășurat într-un ritm accelerat. În prezent, 35% din cei nouă milioane de locuitori au fost imunzați.

Guvernul și-a stabilit obiectivul de a ajunge la un prag de vaccinare de 50% în martie, în încercarea de a preveni un alt posibil val de infectări cauzat de noile tulpini ale virusului. În plus, autorităţile locale se tem și de o scădere a numărului de rezidenţi care se vor prezenta la vaccinare în perioada imediat următoare, notează Agerpres.