MENIU

Vaccinarea obligatorie lasă Grecia fără mii de de cadre medicale. Măsură drastică împotriva celor care refuză să se imunizeze

Vaccinarea, obligatorie în Grecia pentru cadrele medicale

Legea care introduce vaccinarea obligatorie în rândul angajaților din spitale a intrat miercuri în vigoare. Cei care refuză să se imunizeze intră în concediu medical fără plată. În această situație se află aproximativ 8.000 de cadre medicale.

Miercuri, la intrarea în vigoare a legii, aproximativ 10.000 de cadre medicale nu se vaccinaseră. 

Ministerul Sănătăţii le-a mai dat un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenţia că legea va fi aplicată fără ezitare.

În urma anunțului, aproximativ 2.000 din cele 10.000 de cadre medicale și-au făcut programare, a anunțat sindicatul personalului sanitar.

În paralel, în fața mai multor spitale din Atena și Salonic au fost organizate proteste față de decizia autorităților, considerată abuzivă. Joi sunt anunţate greve de câte cinci ore şi noi manifestaţii.

Potrivit planului anunțat de Ministerul Sănătății, în urma suspendării cadrelor medicale care refuză vaccinarea, se vor face redistribuiri de personal între spitale, se vor uni unele clinici şi departamente şi va fi contractat personal provizoriu.
În prezent, aproximativ 95% dintre medici sunt vaccinați, potrivit Agerpres.