MENIU

Vaccinarea anti-COVID-19, obligatorie în New York, după Crăciun - Decizia, impusă angajaților din privat

Vaccinarea anti-COVID-19, obligatorie în New York, după Crăciun - Decizia, impusă angajaților din privat

Primarul New Yorkului a cerut vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 în tot sectorul privat după Crăciun. 

Bill de Blasio a anunțat că toţi angajaţii sectorului privat urmează să fie obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19 din 27 decembrie.

Primarul NY devansează termenul dat de președintele Joe Biden, care a anunțat vaccinarea obligatorie din 4 ianuarie 2022 a angajaților societăţilor cu peste 100 de salariați. Decizia a fost respinsă deocamdată în justiție.

Este printre ultimele decizii luate de Bill de Blasio ca primar al NY, urmând să plece la 31 de cembrie din funcție.

Oraşul New York a fost extrem de afectat de epidemie în 2020, cu cel puţin 34.000 de morţi din cauza COVID-19. De la explozia cazurilor de Omciron, noua variantă de coronavirus, în statul New York s-au confirmat deja câteva cazuri de infectare. În același timp, în ultimele zile, noua tulpină a fost depistată în cel puțin 15 state americane.

Bill de Blasio a declarat că „toţi angajații, angajatorii din sectorul privat din New York sunt vizaţi de vaccinarea obligatorie începând de la 27 decembrie”, în total fiind vorba de 184.000 de întreprnderi, societăţi şi magazine.

Din 27 decembrie, locuitorii NY de peste 12 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării cu 3 doze”, a mai anunțat primarul.

De Blasio va părăsi postul de primar al New York la sfârșitul anului, pentru democratul Eric Adams, ales la 2 noiembrie.