MENIU

Vaccinare la chiuvetă: „Ți-l arată, dar nu ți-l bagă“. Dialog hilar interceptat de procurori

Vaccinare anti-COVID (Profimedia)

Dialoguri hilare într-o rețea ad hoc care oferea așa-numita vaccinare la chiuvetă, în perioada pandemiei de SARS Cov-2, la Constanța. Stenogramele procurorilor au surprins replici spumoase între intermediari și "beneficiari", care plăteau între 150 de lei și 150 de euro pentru un certificat de vaccinare obținut fără a se imuniza cu adevărat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a patru persoane cercetate într-un dosar penal privind „vaccinare la chiuvetă“. Capii erau o asistentă medicală, angajata unei clinici private din Constanța și un fost deținut, care se ocupa, spun procurorii, de racolarea celor interesați să plătească pentru a obține certificate verzi fără a se vaccina, potrivit Ziua de Constanța.

La dosar sunt atașate și înregistrări audio-video care surprind cum decurgea întreaga procedură de "vaccinare". Dialogul a avut loc în autoturism, între intermediar și beneficiarul vaccinării false. După ce acesta primește 150 de lei, îi face pacientului instructajul.

 

ȚI-L ARATĂ, DAR NU ȚI-L BAGĂ


"Cum intri aici în clinică, te duci îi spui din partea doamnei B pentru vaccin.
 
Martor: Aşa. Unde-i clinica asta?
 
(...) Martor: Bă, deci, dar să nu mă (VACCINEZE - N.R.), nici să nu-mi arate acul (...) !
 
A.A.: Bă ti-l arată, dar nu ti-l bagă, frate. Deci când se întoarce, când vine spre tine, îţi dă pe lângă tine serul. Ţi-a pus un plasture d-ăla şi când ai ieşit ţi-a dat certificatu ăla la mână.
 
Martor: Am înţeles.

 

ASISTENTA NU-I VACCINA PENTRU CĂ "SERUL ERA DĂUNTOR", DAR LE LUA BANII

Asistenta a menţionat, conform procurorilor, că deși nu își amintește numele persoanelor de la care este acuzată că a primit bani pentru a le emite certificate de vaccinare fără a le vaccina efectiv, a procedat în această manieră în repetate rânduri, ca urmare a propriilor opinii conform cărora, administrarea dozei de vaccin împotriva COVID 19 este dăunătoare organismului.

 


Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel, mai scrie Ziua de Constanța. 


Punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.