MENIU

Utilizatori Facebook din România acuză blocarea abuzivă a conturilor pentru postări despre proteste

<p>AMENZI URIAŞE pentru cei care &Icirc;NJURĂ pe Facebook. Poliţia din Iaşi a dat deja prima sancţiune</p>

Mai mulți utilizatori Facebook din România spun că s-au trezit cu conturile blocate după ce au postat fotografii sau mesaje legate de protestele din țară sau au distribuit articole din ziare pe aceeași temă. Majoritatea cazurilor au fost raportate duminică, în chiar ziua protestelor care au strâns zeci de mii de oameni în toată țara. 

Tiparul este mai mult sau mai puțin același. Un utilizator Facebook se trezește că nu mai poate posta pe contul său. Poate în continuare doar să comenteze sau să dea like, dar nu să distribuie alte postări.

În majoritatea cazurilor, utilizatorul vizat a participat într-un fel sau altul la dezbaterea pe tema protestelor față de legile Justiției și față de modificările fiscale.

Printre cei care și-au văzut contul blocat se află Mălin Bot, unul dintre protestatarii activi, care a postat frecvent pe pagina sa de Facebook imagini de la proteste.

Un utilizator a precizat că și-a văzut contul blocat după ce a postat poze cu haștagul rezist, în vreme ce o altă utilizatoare a spus că a pățit același lucru după ce a distribuit un articol pe tema protestului. ”Are de a face cu protestele in sine si dorinta de a ne bloca pe parcursul lor”, a apreciat utilizatoarea.

Numeroase comentarii de acest fel au fost adunate de Dragos Stanca, managing Partner la THINKDIGITAL pe propriul cont de Facebook. Stanca a sugerat că blocarea ”automată și aparent abuzivă” s-ar fi făcut prin raportare masivă.

Raportarea masivă, efectuată de mulți utilizatori, poate duce la blocarea automată a contului unui utilizator, până la verificarea sesizărilor. 

Mai multe articole despre:
protest Facebook Mălin Bot REZIST cont blocat