MENIU

Usturoiul negru - cel mai puternic antibiotic natural. Ce aduce în plus față de „fratele” său, usturoiul alb

Usturoiul negru - cel mai puternic antibiotic natural

Usturoiul negru a devenit o adevărată revelație în ultimii ani în ceea ce privește beneficiile pe care le are asupra sănătății. Inițial produs și utilizat în Coreea de Sud, acest tip de usturoi a devenit din ce în ce mai popular în întreaga lume. 

Usturoiul negru conține o cantitate dublă de antioxidanți față de usturoiul alb și este bogat în zaharuri naturale și aminoacizi. Ce face acest produs să fie atât de special?

Contrar așteptărilor, usturoiul negru este un produs natural, fără aditivi și substanțe chimice. Este obținut prin fermentarea usturoiului alb între două și trei săptămâni, într-un mediu umed și cald. Fermentarea reduce nivelul de alicină, compusul principal responsabil pentru mirosul puternic al usturoiului, transformându-l în compuși cu caracteristici mai dulci și mai multe proprietăți nutritive. 

Mulţi oameni spun că usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa unei caramele, scrie frunza-verde.ro. Usturoiul negru nu modifică mirosul corporal după consum şi poate fi mâncat chiar gol, în cantităţi mari, pentru că nu mai are iuţeala usturoiului alb.

Cum scapi repede și eficient de grăsimea și arsura de pe aragaz? Amestecul minune care îți face ca nou cuptorul

Alicina este unul dintre principalii compuși ai usturoiului și este ceea ce îi conferă gustul caracteristic și mirosul specific. Cu toate acestea, consumul de alicină poate afecta țesuturile, producând un efect iritant asupra organelor interne, cum ar fi stomacul și intestinele. În schimb, fermentarea usturoiului reduce cantitatea de alicină și produce o serie de compuși noi care sunt mult mai ușor de digerat și mai benefici pentru sănătate.

Fiind mai ușor de digerat decât usturoiul alb, usturoiul negru încurajează absorbția mai eficientă a nutrienților. 

Usturoiul negru este o sursă bogată de antioxidanți, care se găsesc în compușii săi activi. Antioxidanții ajută la îmbunătățirea sănătății generale a organismului prin neutralizarea radicalilor liberi și reducerea inflamațiilor. De asemenea, aceștia ajută la menținerea sănătății cardiovasculare și la îmbunătățirea imunității. Consumul regulat de usturoi negru este considerat, de asemenea, benefic în prevenirea unor boli precum cancerul, diabetul și obezitatea.

Motivul pentru care supermarketurile pun gumă de mestecat și baterii la casele de marcat. Șiretlicurile de marketing, dezvăluite