MENIU

Ustensilele din bucătarie pe care trebuie să le schimbi des. Eşti în pericol dacă nu o faci

Ustensilele din bucătarie pe care trebuie să le schimbi des. Eşti în pericol dacă nu o faci

Sunt ustensile de bucătărie pe care le cumperi pentru o viaţă, însă altele trebuie schimbate des sau foarte des pentru că se umplu de bacterii, unele devenind extrem de periculoase!    

Prosoapele de bucătărie

Fie că ştergi cu ele vasele spălate, că te stergi pe mâini sau că le foloseşti pentru a curăţa diverse suprafeţe din bucătărie prosoapele din bumbac sunt pline de bacterii. Indiferent cât de mult le-ai spăla ele trebuie înlocuite în fiecare an sau poate mai des.

Bureţii de vase

Bureţii de vase sunt printre cele mai murdare obiecte din bucătărie. Degeaba îi speli foarte bine după fiecare utilizare, pentru că mediul umed favorizează apariţia germenilor şi a bacteriilor. Cu cât îi schimbi mai des, cu atât este mai bine.

Tocătoarele

Indiferent că ai tocătoare de lemn sau de plastic trebuie să îţi achiziţionezi unele noi la început de an. Săpunul ajută la curăţarea lor, dar de fiecare dată când tai ceva pe ele se formează urme în care rămân bacterii care nu pot fi distruse. Pentru a putea să le foloseşti în siguranţă cât mai mult timp foloseşte tocătoare separate pentru carne, peşte şi legume.

Caserole de plastic

Deşi le speli foarte bine după fiecare utilizare, caserolele prind la un moment dat miros. Cel mai indicat să le schimbi din când în când sau să foloseşti recipiente din sticlă care sunt mai sigure şi au o durată de viaţă mai lungă.

Mai multe articole despre:
bucătărie ustensile ustensile de bucătarie