MENIU

USR-PLUS, acuzații grave la adresa lui Florin Cîțu, după AMENINȚĂRILE de a participa la ședința de Guvern

Dan Barna și Florin Cîțu, la Palatul Victoria Foto: gov.ro

USR-PLUS, apel către Florin Cîțu, după ce Guvernul a anunțat că ședința de la Palatul Victoria are loc fără miniștrii formațiunii. Totul din cauza crizei generate de programul de investiții în comunitățile locale „Anghel Saligny”. USR-PLUS acuză presiuni asupra secretarilor de stat liberali din ministerele deținute de USR-PLUS pentru a participa la ședință.

„USR PLUS ia act de amenintarile asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de ministri USR PLUS de a se prezenta la sedinta de guvern. 

Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului si poate fi delegata doar de catre acesta prin ordin scris. 

Facem apel la seful executivului sa nu puna oamenii in situatia de a incalca legea prin uzurparea de calitati oficiale”, a transmis USR-PLUS într-un comunicat de presă, după ce Guvernul Cîțu s-a întrunit, în formulă incompletă de la ora 19.00. 

USR PLUS a făcut aceste precizări după ce Guvernul a anunțat că ședința se va ține de la ora 19.00, așa cum era programat, chiar și fără miniștrii USR-PLUS.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a răspuns jurnaliștilor, miercuri, la Parlament, și ce se va întâmpla dacă dacă PNDL 3 va fi aprobat în şedinţa de Guvern în absenţa miniştrilor USR PLUS.

„Dacă premierul decide să ţină şedinţa de guvern fără miniştrii USR PLUS, atunci ţine o şedinţă formată din 2 partide. Eu nu cred că poate să o facă”, a spus Dacian Cioloș.

Coaliția de guvernare a intrat miercuri într-o criză fără precedent, la opt luni după negocierile intense și îndelungate din decembrie.

Ședința de guvern începută miercuri la ora 11:00 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”.

Guvernul a anunțat că ședința de miercuri va avea loc potrivit programului anunțat, adică de la ora 19.00. Precizarea oficială a venit după ce liderii USR-PLUS au anunțat că nu participă la ședință, după ce coaliția a intrat într-o criză fără precedent din cauza programului de investiții.

ȘEDINȚA Guvernului, în formulă incompletă, la ora 19.00 - Ce decide premierul Florin Cîțu după amenințarea USR-PLUS

Mai multe articole despre:
usr plus florin citu ministere sedinta guvern