MENIU

USR va depune plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea

Dragnea despre concediu: Am fost în trei țări, cu mii de români, la pescuit

USR a anunţat, miercuri, că va depune în această săptămână o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, privind convocarea sesiunii extraordinare a acestui for.

„În această săptămână USR va depune o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, pentru neconvocarea Biroului permanent. E un caz clasic de abuz în serviciu”, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, într-o conferinţă de presă, scrie mediafax.ro

El a spus că nu au fost îndeplinite condiţiile legale privind convocarea sesiunii extraordinare, întrucât convocarea BP nu a respectat prevederile constituţionale şi ale Regulamentului.

„Domnul Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie sau Regulament. Niciuna dintre cele 3 condiţii - solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari - nu a fost îndeplinită. El a pretins că sunt îndeplinite, explicaţiile cu şedinţa telefonică nu au acoperire în Regulament”, a mai spus Barna.

Mai multe articole despre:
USR Dragnea Liviu Dragnea dna dragnea