MENIU

USR, reacție după importurile de gaze: Guvernul Dăncilă a aruncat economia țării în brațele Rusiei!

Uniunea Salvați România consideră că Guvernul Dăncilă a aruncat economia țării în brațele Rusiei!

După publicarea datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) care demonstrează că România a importat în luna mai de 353 de ori mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut, USR reacționează și acuză Guvernul Dăncilă că a aruncat economia țării în brațele Rusiei!

”În timp ce premierul României se războiește intern în PSD și face turnee prin țară ca să-și pregătească intrarea în cursa pentru Cotroceni, ANRE confirmă ceea ce USR atrăgea atenția încă din decembrie 2018: OUG 114, așa-numita „Ordonanță a lăcomiei”, a făcut să explodeze importurile de gaze.

În mai 2019, România a importat 1,18 milioane MWh. Adică, de 353 de ori mai mult față de mai 2018! De ce preferă agenții economici să importe? Pentru că prețul mediu al gazelor de import este mai mic decât al gazelor românești ca urmare a „jocului” Guvernului PSD-ALDE de-a modificările legislative.

Explozia, cuplată cu creșterea exponențială a ponderii în importuri de gaze rusești și cu faptul că România a reușit „performanța” de a cumpăra cel mai scump gaz rusesc din întreaga Europă, completează tabloul dezastrului creat, voit sau nu, de Guvernul PSD-ALDE.

Ministrul Eugen Teodorovici și premierul Viorica Dăncilă, doi dintre giranții OUG 114, trebuie să răspundă pentru încercările sistematice de a transforma România într-o țară dependentă de gazele rusești. Iar OUG 114/2018, catalogată încă de la început drept un atentat la securitatea energetică a României, trebuie să fie abrogată!”, spun cei de la USR.

Citește și Importurile de gaze naturale au explodat după plafonarea preţului pentru consumatorii casnici

Mai multe articole despre:
null