MENIU

Ursula von der Leyen anunță PLANUL de urgență pentru țările UE - Cum vor rezista după sistarea gazelor rusești

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene Foto: Twitter.com

Comisia Europeană va prezenta în luna iulie un plan care să ajute statele UE să reziste în fața sistărilor de gaze rusești. Anunțul a fost făcut de șefa forului comunitar - Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene - Ursula von der Leyen a anunțat a precizat că a discutat vineri cu liderii europeni despre importanța găsirii de soluții pentru atenuarea impactului economic și social, în contextul creșterii prețurilor pe fondul conflictului din Ucraina.

Șefa Comisiei Europene a anunțat că va prezenta, în luna iulie, în fața liderilor europeni, un plan de urgență pentru ca toate statele membre UE să reziste unor noi întreruperi ale livrărilor de gaz rusesc.

„Nu va exista o revenire la combustibili fosili ieftini. Este nevoie de un sprijin temporar și direcționat pentru familiile și întreprinderile vulnerabile. Este esențial să ajutăm economiile și societățile noastre să se adapteze la noile condiții. Cauza principală a problemei noastre este dependența noastră de combustibilii fosili, de care trebuie să scăpăm”, a subliniat von der Leyen.

„Am discutat despre cum să atenuăm impactul economic și social, în special asupra celor mai vulnerabile dintre societățile noastre. Acest lucru începe prin a fi pregătiți în mod adecvat pentru a face față unor potențiale întreruperi suplimentare ale livrărilor de gaz rusesc către Europa, iar noi lucrăm din greu în acest sens. Am revizuit toate planurile naționale de urgență pentru a ne ajuta să ne asigurăm că toată lumea este pregătită pentru noi întreruperi. Lucrăm la un plan european comun de reducere a cererii de urgență, împreună cu industria, dar și cu cele 27 de state membre”, a mai transmis șefa Executivului European în conferința comună de presă susținută la sfârșitul summit-ului liderilor UE, alături de Emmanuel Macron, președintele Franței, care deține conducerea rotativă a UE, și Charles Michel, președintele Consiliului European.