MENIU

Urmează un weekend plin de CONTROALE pe Valea Prahovei. Amenzi URIAȘE îi așteaptă pe cei ce nu respectă legea

Pârtie de schi, Valea Prahovei

O amplă acţiune de verificare a respectării măsurilor anti-COVID, la care vor participa peste 400 de reprezentanți ai instituțiilor de control, va avea loc în weekend-ul care "bate la ușă", în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, dar şi în alte zone de agrement, pe fondul creşterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Amenzi usturătoare îi așteaptă pe cei care nu respectă legea. Vorim atât despre persoane fizice, cât și despre persoane juridice. Un anunț în acest sens a fost postat și pe pagina de Facebook a Prefecturii, acolo unde este și link-ul cu comunicatul de presă. 

Potrivit comunicatului Prefecturii Prahova, prefectul Cristian Ionescu a emis un ordin prin care a solicitat constituirea Grupului de conducere a acţiunii de control în staţiunile de pe Valea Prahovei, privind respectarea aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

"În baza acestui document vor fi constituite comisii mixte care vor verifica, începând cu data de 26.03.2021, toate staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi alte zone de agrement, acolo unde se creează aglomerări umane şi există tendinţa încălcării măsurilor de protecţie. Vor fi verificate atât pârtiile de schi, unităţile de cazare, precum şi cele de alimentaţie publică, respectarea distanţei fizice, purtarea măştii de protecţie etc. (...) Acţiunea de control se desfăşoară ca urmare a creşterii alarmante a numărului de cazuri de persoane nou confirmate cu COVID-19, a supraaglomerării secţiilor de Terapie Intensivă, dar şi ca urmare a constatării unei relaxări în rândul populaţiei privind respectarea legislaţiei în domeniul COVID-19. (...) Centralizarea şi comunicarea acestor controale va fi realizată de către IJP Prahova, cu aprobarea Prefectului judeţului Prahova", se arată în comunicatul citat.

Verificările vizează atât persoanele fizice, cât şi pe agenţii economici, iar cei care nu respectă legislaţia în vigoare riscă amenzi de peste 10.000 de lei.

La raportarea de astăzi, rata de infectare cu Covid-19 în judeţul Prahova este de 1,73 cazuri la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă. Județul se află în continuare în zona galbenă, însă există cinci unităţi administrativ-teritoriale cu rate de infectare de peste 3/1.000, printre care se află şi staţiunea Sinaia (3,14).