MENIU

Urmaşul lui Niţu îşi deleagă din atribuţii. Codruţ Olaru, pus şef la secţia de Urmărire Penală

Bogdan Licu, cel care acum este procuror general interimar al României, îşi deleagă o parte din atribuţii către adjunctul Codruţ Olaru, anunţă Realitatea Tv. Astfel, acesta se retrage de la coordonarea sectiei penale a parchetului, iar frâiele sunt preluate de Olaru. Decizia vine după ce nume lui Licu apare într-un dosar în care Gabriel Oprea este acuzat de instigare la plagiat. Dosarul a ajuns pe rolul Parchetului, iar pentru a nu influenţa ancheta, Licu a decis să-şi delege atribuţiile. Licu va coordona doar partea adminsitrativă, Secţia Penală fiind cea mai importantă din Parchet.  

Mai precis, potrivit jurnaliştilor de la România Curată, la sfârşitul anului trecut, generalul în rezervă Ioan Sârbu a depus o plângere împotriva lui Gabriel Oprea pentru acuzaţii de plagiat şi constituire de grup infracţional organizat. În aceeaşi sesizare apare şi numele lui Bogdan Licu, cel care l-a avut coordonator de doctorat pe Oprea.

Dosarul a ajuns la secţia de urmărire penală coordonată până astăzi de Licu. Pentru a nu exista suspiciuni că ar influenţa verificările subordonaţilor săi, procurorul general interimar a emis un ordin prin care renunţă la coordonarea secţiei. Bogdan Licu a fost numit interimar la Parchetul General în urmă cu o săptămână, după demisia lui Tiberiu Niţu. Între timp, Ministerul Justiţiei caută un nou procuror general.

Reamintim că săptămâna trecută, după ce Tiberiu Niţu şi-a depus demisia din funcţia de procuror general, Bogdan Licu, prim adjunctul său, a preluat funcţia de procuror general interimar. Acesta a precizat că speră ca mandatul său să fie cât mai scurt şi a adăugat că a aflat de demisia lui Niţu abia după ce demisia a fost înaintată.

"Dupa cum ştiţi, domnul Niţu şi-a prezentat demisia. După publicarea în Monitorul Oficial voi prelua funcţia de procuror general. Cu mine nu s-a discutat. A fost un act unilateral. Treaba mea este să asigur interimatul, activitatea Parchetului General sp fie la parametri maximi. Nimeni nu este de neînlocuit. Sper ca interimatul să fie cât mai scurt şi să avem cât mia repede un procuror general. Îmi voi face treaba ca până acum. (...) Am aflat de demisia domnului Licu după ce şi-a dat-o, nu înainte", a spus Licu.