MENIU

URMĂRIRE GENERALĂ

Zaher Iskandarani a fost dat în consemn la frontieră

Zaher Iskandarani a fost dat în urmărire generală.

Judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, iar procurorii l-au dat în consemn la frontieră.

Omul de afaceri sirian este cercetat în acelaşi dosar în care acum cîteva zile au fost arestaţi trei parteneri ai săi de afaceri.
Toţi sunt acuzaţi de asociere în vederea săvârşirii de operaţiuni vamale ilicite, producţie ilegală de ţigarete şi alcool, falsificare de timbre şi evaziune fiscală.

La începutul lunii mai procurorii au făcut o primă descindere la fabrica de Ţigarete Săcălaz. La percheziţie au fost găsite utilaje pentru confecţionarea produselor din tutun, timbre falsificate şi ţigarete contrafăcute în cantităţi foarte mari.

Zaher Iskandarani şi cei trei parteneri de afaceri au fost reţinuţi la acel moment de procurori, însă instanţa i-a pus în lidertate din lipsă de probe.
Acţiunea procurorilor nu l-a speriat însă pe Iskandarani,el continuând să fabrice ţigări în mod ilegal.

Aşa se face că procurorii Direcţiei de Investigarea a Criminaltăţii Organizate şi Terorism au descins pentru a daoua oară la Fabrica din săcălaz pe 19 decembrie. Şi de acestă dată, anchetatorii au găsit ţigări şi alcool fără acte.

În aceste condiţii, procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă, fiind convinşi că omul de afaceri sirian va încerca să iasă din ţară.
Mai multe articole despre:
mandat Iskandarani tigarete