MENIU

URGIE în Galați: 40 de copaci, stâlpi de tensiune, rupţi de furtună, acoperișuri smulse - două persoane salvate dintr-o barcă pe Dunăre | VIDEO

Urgia s-a abătut, vineri seară, la Galați și în alte localități din județ. O furtună puternică cu ploaie torențială și grindină a făcut ravagii: străzi inundate, acoperișuri smulse, copaci căzuți, traficul fiind blocat.

 

O furtună devastatoare a lovit orașul Galați joi seară. Autoritățile sunt în alertă maximă pentru gestionarea urgențelor și ajutorul dat celor afectați. Au fost primite peste o sută de apeluri de urgență la numărul 112, cu cereri de ajutor din partea gălățenilor.

Zeci de străzi au fost inundate, iar vântul puternic a smuls acoperișurile mai multor imobile, inclusiv al Spitalului de Urgență și de pe blocul Privilege, scrie Știri de Galați.

Traficul în oraș a fost afectat, circulația rutieră a devenit imposibilă din cauza inundațiilor.

 

Iar mai mulți copaci căzuți în urma vijeliei au avariat cablurile de troleibuz, afectând și transportul public.

Cel puțin 40 de copaci cazuri pe cabluri electrice, mașini, acoperișuri și pe carosabil.

 

Echipele ISU Galați, împreună cu cele de la Gospodărire Urbană și Electrica, au fost mobilizate în zonele cu cele mai mari probleme.

Instalațiile electrice au fost grav afectate, cu patru stâlpi rupti și aproximativ 2.816 de abonați din localitățile Șendreni, Bărboși, Suceveni și Cavadinești au rămas fără energie electrică.

Și rețeaua de gaze a fost afectată. Un copac a căzut și a rupt o țeavă de gaze pe strada Mărășești nr.13 din Galați.

Situația a fost extrem de gravă și pentru două persoane aflate într-o barcă pe Dunăre, care au fost salvate în ultima clipă de  echipele de intervenție.

Inundații la Suceveni

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, fenomenele meteo periculoase au determinat instituirea codului portocaliu.