MENIU

Unul dintre liderii antivacciniștilor israelieni a murit de COVID-19. A negat pericolul până în ultima clipă

Hai Shaulian (foto: FB)

Unul dintre cei mai cunoscuți activiști antivaccinare din Israel, a murit luni din cauza COVID-19.  Hai Shaulian era internat de aproape o săptămână și a relatat că se simte din ce în ce mai rău, dar a continuat să transmită mesaje negaționiste.

Starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid și acesta a publicat în urmă cu două zile un ultim videoclip pe Facebook, fără a părea însă să renunțe la convingerile sale vizavi de vaccinare,relatează Jerusalem Post, citat de HotNews.

„Dragi prieteni, starea mea este extrem de critică. Sunt într-o stare foarte gravă, nu pot vorbi sau să le răspund oamenilor. Nu am oxigen și nu reușesc să mă stabilizez”, a spus acesta într-o înregistrare video publicată pe platforma social media.

„Lipsa oxigenului este un lucru oribil și îngrozitor”, a relatat Shaulian.

Vă puteți ruga, ajută. Cred că voi trece prin asta cu ajutorul lui Dumnezeu. Estimarea mea este că va dura încă două, poate trei săptămâni”, a continuat bărbatul.

Înainte de a contracta coronavirusul Shaulian a organizat numeroase proteste împotriva măsurilor sanitare, inclusiv manifestații împotriva certificatului sanitar și a obligativității purtării măștii de protecție în public.