MENIU

Unul dintre giganții internetului din China, BAIDU, face primii pași în METAVERSE

Baidu FOTO: BAIDU Google

Compania chineză Baidu, unul dintre giganţii planetei în domeniul tehnologiilor legate de internet şi folosirea inteligenţei artificiale (AI), a lansat luni, în China, una dintre primele aplicaţii legate de "metavers", acest univers virtual paralel considerat a fi următorul salt major în evoluţia internetului, transmite luni AFP.

Baidu, supranumit şi Google-ul chinezesc, a făcut luni primii paşi în metavers cu o conferinţă "metaversală" la care a participat patronul său, Robin Li şi un public format din avataruri.

Evenimentul a coincis cu lansarea de către Baidu a unei aplicaţii pentru metavers.

Denumită XiRang ("Tărâmul speranţei"), această aplicaţie permite crearea unui personaj virtual (avatar) şi interacţiunea cu alţi utilizatori într-o lume 3D.

Aplicaţia este accesibilă pe telefonul mobil şi pe calculator, dar poate fi folosită şi cu ajutorul căştilor pentru realitatea virtuală.

În lumea XiRang, utilizatorii sunt liberi să exploreze un oraş virtual. La fel ca în viaţa reală, ei pot merge să admire o expoziţie, evident virtuală, ori o reproducere a celebrului Templu Shaolin sau pot plonja într-o piscină virtuală.

 

Mai multe articole despre:
metaverse internet conectare baidu google china tiktok