MENIU

Două dintre cele mai folosite medicamente în România au dispărut din farmacii. Veşti proaste

Veşti proaste pentru cei care suferă de anxietate, atacuri de panică, dar şi pentru cei care care se bazează pe calmante pentru a-şi potoli durerile. Două dintre cele mai cumpărate medicamente de români, nu se mai găsesc în farmacii. Este vorba despre distonocalm şi ketonal forte.

Distonocalm, unul dintre cele mai folosite medicamente din România, nu va mai fi disponibil pe piaţă în perioada următoare, cel mai probabil până la finalul lui 2016.

Distonocalmul este un calmant cu acţiuni asupra sistemului nervos, dar şi a inimii. Medicamentul este un sedativ uşor, recomandat în stările create de menopauză, stres şi anxietate.

Distonocalm se află în proces de autorizare la Agenția medicamentului într-o nouă formulă, fără Ergoton, o substanţă care provoacă mai multe efecte adverse.

”Recomandarea Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman a condus la dificultăți de aprovizionare cu derivat de ergot și, în final, la epuizarea stocurilor de materie primă, ceea ce face imposibilă continuarea producției în formula actuală”, spun distribuitorii.

În acelaşi timp, unul dintre cele mai folosite calmante pentru dureri a fost retras de pe piaţă. Nu se ştie dacă Ketonal forte va mai fi disponibil.

Mai multe articole despre:
farmacii distonocalm ketonal forte ergoton