MENIU

Protocol pentru apărarea drepturilor cadrelor militare și polițiștilor

Uniunea Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul" a semnat un Protocol de colaborare cu Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne.

Colaborarea se referă la realizarea unor proiecte de interes comun și a unor activități având ca scop promovarea patriotismului și a cunoașterii și păstrării tradițiilor naționale, culturale și militare, potrivit unui comunicat al Uniunii Militarilor și Polițiștilor.

Un alt obiectiv al Protocolului este efectuarea demersurilor comune necesare la Președinția României, Parlament, Guvern şi la alte instituţii centrale ale statului, cu atribuţii în elaborarea și aplicarea prevederilor legale referitoare la drepturile legitime ale cadrelor militare și polițiștilor, active și în rezervă sau în retragere, ale familiilor şi urmaşilor acestora, monitorizarea permanentă şi sesizarea imediată a instituţiilor respective în cazul nerespectării sau încălcării legilor şi a altor acte normative de interes comun.

Părțile vor participa, prin reprezentanți, la activitățile organizate în comun sau la inițiativa uneia dintre acestea, vor realiza proiecte de interes comun pe plan local, regional și național.

La inițiativa comună sau a unuia dintre semnatarii documentului, se vor organiza și desfășura în comun, simpozioane, expoziții tematice, festivități omagiale sau comemorative etc., oriunde în țară.

Protocolul a fost semnat de către președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul", Gl.(r) Gabriel Oprea și de către președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Gl.(rtr) Ioan Hurdubaie.

Mai multe articole despre:
Gabriel Oprea