MENIU

Unii sirieni îi mulţumesc lui Putin. Ambasadorul Rusiei în România: Imaginile din Alep, TRUCATE

În timp ce Kremlinul este acuzat că bombardează civili în Siria, la Bucureşti s-a petrecut o scenă parcă din altă lume. Membri ai comunităţii de sirieni din România au mers la ambasada Rusiei, pentru a-i mulţumi lui Vladimir Putin. Sunt încredinţaţi că Moscova ajută guvernul din Damasc să lupte cu terorismul. La rândul său, ambasadorul rus susţine că multe dintre imaginile care vin din oraşul Alep, de exemplu, sunt trucate.

O strângere de mână şi o scrisoare de mulţumire.

Opt sirieni care locuiesc în România au simţit nevoia să-şi arate personal recunoştinţa pentru intervenţia militară a Rusiei în ţara lor. Toţi cred că preşedintele Bashar al Assad nu e un dictator, ci luptă împotriva teroriştilor din ISIS şi Al Qaida.

"Nu avem în Siria un război civil între poporul sirian. Au fost aduşi terorişti din 100 de ţări din lume. Noi vrem Siria paşnică, Siria fără ranchiune, fără război, război care a fost adus cu ajutorul SUA şi NATO şi UE", spun cetăţenii sirieni prezenţi la Ambasada Rusiei.

După cinci ani de război, oraşul Alep a fost cucerit aproape complet de guvernul sirian. Prin crime abominabile, potrivit ONU. În urma multor încercări, a fost încheiat un armistiţiu, iar rebelii şi familiile lor sunt evacuaţi din oraş.

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România a explicat jurnaliştilor prezenţi, atunci când a fost întrebat despre bombardamentele din Siria că jurnaliştii ar trebui să urmărească direct evenimentele şi să nu îşi creadă ochilor, ci propriei conştiinţe.

Ambasadorul Rusiei le-a arătat musafirilor săi şi jurnaliştilor români cum stau lucrurile în Siria. În varianta Moscovei.

Valery Kuzmin susţine: "Foarte multe dintre situaţiile relatate sunt pur şi simplu create şi regizate în tot felul de locaţii amenajate pentru a se filma lucrurile respective".

Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că aproape jumătate de milion de oameni au fost ucişi în Siria din 2011 până în prezent.

 
Mai multe articole despre:
Siria ONU alep Valery Kuzmin