MENIU

UNICEF cere guvernelor din întreaga lume ca profesorii și elevii să fie vaccinați cu prioritate împotriva noului coronavirus

UNICEF cere ca profesorii și elevii să fie vaccinați cu prioritate împotriva noului coronavirus

Profesorii și elevii trebuie incluși pe lista persoanelor vaccinate cu prioritate împotriva noului coronavirus, consideră Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite. Acest lucru ar permite redeschiderea unităților de învățământ și ar scădea riscul abandonului școlar. ”Pandemia a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie”, a declarat directoare executivă a UNICEF, Henrietta Fore. 

UNICEF a cerut autorităților din întreaga lume ca profesorii și elevii să fie vaccinați imediat după personalul sanitar din prima linie şi categoriile de risc.
”Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor aparțin  guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”, a subliniat reprezentanta UNICEF. 

Fore a adus în discuție riscul abandonului școlar, legat direct de timpul petrecut de copii în afara școlii. De asemenea, cu cât această perioadă va fi mai lungă, părinților le va fi mai greu să revină la locurile de muncă. 
”Sunt decizii dificile care obligă la realizarea unor sacrificii dificile. Ceea ce nu ar trebui să fie dificil este însă decizia de a face tot ceea ce este posibil pentru a salvgarda viitorul generaţiei viitoare”, a adăugat directoarea organizației. 

UNICEF a reiterat apelul de redeschidere a școlilor, întrucât ”există tot mai multe dovezi că nu sunt un factor important de transmitere comunitară”, transmite Agerpres.