MENIU

Ungaria și-a creat propria structură de învățământ în limba maghiară, în Transilvania

Sursa foto: Arhivă

Lovitură uriașă pentru România. Ungaria și-a creat propria structură de învățământ în Transilvania. Copiii vor studia în limba maghiară de la creșă, până la universitate. 

Anunțul a fost făcut de premierul ungar Viktor Orban, care s-a lăudat cu realizările din ultimii 12 ani. Oficialul de la Budapesta susține că, citez „dacă pentru fiecare proiect s-ar scrie câte o pagină, ar putea fi alcătuită o carte". Potrivit acestuia, Ungaria a construit în România peste 100 de grădinițe noi, iar altele 376 au fost renovate. 

„Datorită Programului de dezvoltare a grădiniţelor din Bazinul Carpatic, care se află acum în cea de-a patra etapă, în Transilvania a fost creată şi consolidată o structură educaţională completă de limba maghiară. Este bine să vedem aceste realizări. Dacă ar fi să scriem pe câte o pagină toate realizările pe care le-am făcut în ultimii 12 ani – şi mă refer doar la investiţii, nu la programe, ci la renovări şi investiţii finalizate, concrete -, atunci am putea citi o carte sau o publicaţie de 100.000 de pagini”, a declarat secretarul de stat, Árpád János Potápi.