MENIU

Unde se vor întâlni Donald Trump și Kim Jong-Un. S-au pus la punct ultimele detalii

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat joi seară că a stabilit locul summitului cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, programat la sfârşitul lunii februarie, precizând că detaliile vor fi prezentate săptămâna viitoare, relatează site-ul agenţiei Reuters.  

"Vom anunţa locul şi data exactă a întâlnirii, va fi la sfârşitul lunii februarie. Vom anunţa detaliile săptămâna viitoare", a declarat Donald Trump.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că trimite o echipă pentru pregătirea summitului, care ar urma să aibă loc într-o ţară din Asia la sfârşitul lunii februarie.

Emisarul special american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a semnalat că Washingtonul vrea să ajungă la un acord cu regimul de la Phenian privind instituirea de mecanisme pentru accesul experţilor internaţionali la baze nucleare şi balistice nord-coreene, cu obiectivul final de "eliminare sau distrugere a stocurilor de materiale atomice, a armamentului, rachetelor, sistemelor de lansare şi altor tipuri de arme de distrugere în masă".

Mai multe articole despre:
întâlnire Donald Trump Kim Jong-un