MENIU

Unde s-ar putea înfiinţa cel mai mare domeniu schiabil din ţară. Nemţii vor să-l construiască

Cel mai mare domeniu schiabil ar putea fi făcut în Munţii Făgăraş

Edilii din comuna braşoveană Lisa au planuri ambiţioase. Aceştia vor să amenajeze cel mai mare domeniu schiabil din ţară, la o altitudine de 2.400 de metri, în Munţii Făgăraşului.

Fiind la o atitudine atât de mare, staţiunea va fi deschisă mai mult timp decât în staţiunile de pe Valea Prahovei sau Poiana Braşov, scrie bzb.ro.

Potrivit jurnaliştilor braşoveni, proiect este futurist, nefiind clar de unde se vor găsi cele peste 100 de milioane de euro necesare pentru lucrări, ţinând cont că la Săcele a existat un astfel de proiect de vis, care a fost îngropat din faşă, din cauza lipsei banilor.

Dacă vă întrebaţi cum se va face accesul spre noua staţiune, reprezentanţii Primăriei şi-au făcut deja şi aceste planuri şi vor să amenajeze o telegondolă.

În total, pe versantul nordic al masivului Făgăraş ar urma să fie amenajaţi 68 de km de pârtii, iar investiţia este de peste 120 de milioane de euro, după cum a apreciat primarul Nicolae Greavu, care a precizat că proiectul ar urma să se deruleze pe o perioadă de cinci ani.

„Avem prevăzute patru etape pentru implementarea acestui proiect care va genera o puternică dezvoltare economică şi turistică a întregii zone. Pentru finanţarea lui ne-am asociat cu Consiliul Judeţean Braşov şi dorim să accesăm fonduri europene. În acest an vom termina şi studiul de fezabilitate la care s-a lucrat doi ani. De asemenea, specialiştii au întocmit studii comparative ale temperaturii şi evoluţiei stratului de zăpadă de pe suprafaţa viitorului domeniu schiabil, în diferite perioade ale anului, astfel încât să avem o imagine clară asupra potenţialului zonei", a explicat primarul din Lisa, subliniind că proiectul a atras atenţia unei firme din Germania care s-a arătat interesată de exploatarea viitorului domeniu schiabil.

Mai multe articole despre:
schi staţiune schi domeniu schibil