MENIU

UNDE pot merge românii în vacanțe chiar acum, fără RESTRICȚII, în Europa - Alte destinații exotice cu testare minimă COVID-19

Unde pot merge turiștii români în vacanțe în următoarele luni fără prea multe restricții coronavirus.  Sunt 7 țări europene cu foarte puține condiții privind testarea COVID-19 la intrare, față de Bulgaria care a eliminat pentru români orice testare sau condiție COVID-19. De asemenea, dacă vor să ajungă în locuri exotice ca Maldive sau Zanzibar, turiștii români vor avea nevoie de cel puțin un test COVID-19 negativ. 

BULGARIA și-a deschis larg porțile pentru turiștii români începând cu 27 mai. Pentru românii care vin direct din țară, Bulgaria a eliminat orice condiționare coronavirus. Astfel că cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie. În schimb, cetățenii români care sosesc din alte țări decât România pot intra numai pe baza unui test negativ RT-PCR înainte cu 72 de ore, a unui certificat de vaccinare anti-COVID-19 sau un document din care să reiasă că au trecut prin boală, potrivit Ministerului de Externe. Bulgaria a instituit din 14 mai situația de urgență epidemiologică, prelungită până la data de 31 iulie 2021.

Și CROAȚIA este deschisă turiștilor din orice țară în baza unui test PCR negativ în ultimele 48 de ore sau dovada că a trecut prin boală. În plus, se cere o dovadă a plății cazării pentru cei din afara spațiului Schengen, potrivit Euronews.com.

GRECIA, destinația favorită a românilor, și nu numai, s-a redeschis pentru turiști încă din 25 mai. Intrarea în Grecia se va face pe baza unui test PCR negativ sau pe baza certificatului de vaccinare anti-COVID-19. Important de știut este că pentru cetățenii din UE sau din zona Schengen sau din spațiul EEA/UK nu se aplică măsura carantinării. De asemenea, toți cetățenii care intră în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

ITALIA, una din cele mai vizitate țări pentru orașele istorice emblematice și pentru numeroasele atracții din Veneția și Roma, permite intrarea turiștilor europeni, dar și a celor britanici sau americani, cu prezentarea unui test RT-PCR negativ COVID-19. Toți vizitatorii trebuie să prezinte un test negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Și MALTA, țara cu 3.000 de ore de lumină solară pe an îi așteaptă, oficial, pe turiști de la începutul lunii iunie 2021. Este prima țară din UE care a atins imunitatea de turmă. Cetățenii europeni pot intră în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi obligatoriu din 1 iullie. Turiștii se pot bucura de restaurantele care vor rămâne deschise până la miezul nopții, iar purtarea măștii este obligatorie încă în spații deschise.

ISLANDA, cu Aurora Boreală, cu ghețarii, cu băile termale sau restaurantele de pește, ăși așteaptă vizitatorii. Turiștii vaccinați și cei care prezintă un act care rată că au trecut prin COVID-19 pot intra  în țară fără a sta în carantină dar trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 la sosire. O carantină totală poate fi evitată prin testarea la aeroport, dar, chiar și cu un test negativ, persoanele trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test COVID-19.

MUNTENEGRU s-a redeschis din 5 iunie pentru turiști. Vizitatorii din toate țările pot intra cu un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen de cel mult 48 de ore sau  certificat de vaccinare sau dovada trecerii prin boală. Important este că cetățenii din țările vecine Muntenegru nu trebuie să prezinte niciun test COVID-19.

În PORTUGALIA, cunoscută pentru plajele sale frumoase, cetățenii și rezidenții țărilor europene pot intra cu test negativ RT-PCR de cel mult 72 de ore, la fel și în Insulele Azore și Madeira. Portugalia se află în prezent în etapa a patra a relaxărilor, astfel că nu este obligatorie masca pe plajă, iar  restaurantele și hotelurile sunt deschise. Vizitatorii vor trebui, de asemenea, să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

MALDIVE. De asemenea, ca destinație în afara Europei sunt și insulele Maldive, în Oceanul Indian, unde turiștii trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 de cel mult patru zile. Nu se impune carantină, cu excepția celor din Marea Britanie, care trebuie să intre în izolare pentru 10 zile. Important de știut pentru vizitatori este faptul că trebuie să rămână în locul în care au cazarea pentru toată durata vacanței.

ZANZIBAR. Vizitatorii în insula tropicală cu plaje cu nisip alb trebuie să aibă un test PCR negativ din ultimele 72 de ore, iar călătorii care sosesc din țări cu risc ridicat COVID-19 vor fi supuși unor teste antigen rapide la sosire. De asemenea, un formular de supraveghere a călătorilor trebuie să fie completat de toți pasagerii  înainte de sosirea în Zanzibar. Restaurantele, cafenelele și barurile sunt deschise.

MEXIC. Renumit pentru jungle, plaje, templele din Peninsula Yucatan, Mexicul este deschis pentru cetățenii din toate țările, însă granița cu SUA este închisă. La sosirea în Mexic este verificată temperatura. se efectuează o verificare a temperaturii. În funcție de starea de sănătate, turiștii pot fi obligați să intre în carantină. Restaurantele și barurile din alte zone decât cele incluse în Zona Roșie sunt deschise, însă cu un număr limitat de clienți la interior.