MENIU

Unde greşeşti când faci SALATĂ. Trucuri de la bucătarii de top

Unde greşeşti când faci SALATĂ. Trucuri de la bucătarii de top

Se ştie, salatele trebuie să fie uşoare şi proaspete! De multe ori, însă, ajung să fie pline de apă, lipsite de gust, iar ingredientele care ar trebui să le dea acea notă aparte ajung pe fundul castronului, îmbibate într-un dressing mai mult sau mai puţin reuşit. Cum să prepari cele mai delicioase salate? Află din materialul următor!

Cum pieţele sunt pline de legume şi verdeţuri proaspete în această perioadă, ne-am gândit că următoarele sfaturi, oferite de experţii de la bonappetit.com, îţi vor fi de mare ajutor. Iată, aşadar, o listă cu greşeli frecvente pe care mulţi le trec cu vederea – nu e de mirare că salatele îşi pierd din strălucire…

1. Alegi doar salatele pe care le cunoşti

Există mult mai multe varietăţi decât salata verde comună sau arugula. Foloseşte cu încredere frunze de păpădie, cicoare sau escarole. Vor asigura salatei o textură nouă şi o aromă seducătoare.

2. Laşi frunzele pline de apă

Salata plină de apă este groaznică! Înainte de a fi rupte sau tăiate, frunzele de salată trebuie să fie scurse foarte bine. Cea mai simplă metodă este căptuşirea unei pungi cu prosoape de hârtie. Cum se face?

Citeşte continuarea pe feellikecooking.ro.