MENIU

UNDĂ VERDE pentru oamenii roboţi! A apărut primul braţ electronic inteligent

Deka Arm

Autorităţile americane (U.S. Food and Drug Administration (FDA) au emis o autorizaţie care, peste cateva zeci de ani, o vom putea considera probabil actul de naştere al oamenilor roboţi!  

Oficialii SUA au aprobat comercializarea şi promovarea unei proteze electronice inteligente menită să ia locul mâinii, relatează GadgetReport.ro

 Realizata de Dean Kamen, inventatorul Segway, si echipa sa de cercetatori de la Deka Research, proteza Deka Arm, cunoscuta sub numele de “Luke” (dupa bratul robotic al lui Luke Skywalker din Star Wars), se conecteaza direct la muschi si preia comenzile generate de creier in scopul miscarii mainii.

 Totul se intampla prin intermediul unui sistem de senzori electronici care aduna semnalele de la electrozii conectati la corpul uman si proceseaza informatia cu ajutorul unui cip plasat in proteza.  

 In functie de miscarile gandite de utilizator, procesorul poate comanda pana la 10 miscari complexe ale mainii bionice.

 Christy Foreman, directorul autoritatii din cadrul FDA (Office of Device Evaluation at the FDA's Center for Devices and Radiological Health) a declarat ca Deka Arm System va insemna un urias pas inainte in dezvoltarea unor proteze medicale menite sa ii ajute pe cei care au nevoie de ele. In viitor vor fi lansate astfel de proteze si pentru picioare.

 Mai multe amanunte si cum functioneaza proteza vedeti intr-un clip video pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
Proteză GadgetReport.ro Deka Arm Luke brat electonic