MENIU

Un video INCREDIBIL dezvăluie călătoria unui COTLET DE MIEL în spațiu

O echipă de marketing a hotărât să atașeze o cameră GoPro de un cotlet de miel gătit și să o trimită în spațiu, în glumă. Nimănui nu i-a trecut prin minte că bucata de carne va dispărea pentru cinci luni și va fi apoi recuperată împreună cu imagini incredibile care demonstrează exact călătoria în spațiu.

Înainte de 14 iulie, scriitorul Nikesh Shukla împreună cu doi prieteni de-ai săi au umflat un balon meteo cu o circumferință de 2 metri și i-au atașat un cotlet de miel gătit, lansându-l la 31 de km în stratosferă potrivit Independent (sursa).

Balonul s-a ridicat cu o viteză de 325 de metri pe minut timp de 95 de minute după care a dispărut undeva deasupra regiunii Hungerford, West Berkshire. Contactul GPS a fost pierdut și el câteva minute mai târziu. Echipa a sperat că va putea relua legătura cu GPS-ul însă, din cauza temperaturilor foarte scăzute din spațiu, aparatul a cedat. Shukla, care dorea să-și promoveze romanul Meatspace/Carne în spațiu, a crezut că nu-și vor recupera niciodată imaginile filmate de camera GoPro.

O lună mai târziu, un fermier a găsit camera în timp ce lucra pe un teren din Manston, Doset, la o distanță de 82 de mile de la locul lansării. A luat legătura cu echipa care a realizat cascaoria și urmau să se întâlnească pentru a intra în posesia înregistrării însă de fiecare ată se întâmpla ceva și nu reușeau să se vadă. Într-un final, cu ajutorul poliției, Nikesh Shukla a reușit să recupereze filmarea pe care o puteți vedea mai jos.
 

Mai multe articole despre:
spaţiu marketing cotlet de miel