MENIU

Un vasluian a cerut în avans ajutorul de înmormântare. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltã?! Eu îi vreau acum cât trãiesc”

Un vasluian a cerut în avans ajutorul de înmormântare

O cerere inedită a stârnit controverse în mica localitate Băcești, județul Vaslui, și l-a lăsat pe primarul Horatiu Cărăușu mut de uimire. Un cetățean a solicitat ca suma aflată în contul său din lumea cealaltă să-i fie acordată pe loc, argumentând că nu are nevoie de bani odată ce trece în neființă, și că are dreptul să beneficieze de aceștia pe durata vieții.

 „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltã?! Eu îi vreau acum cât trãiesc. Si dacã e un drept al meu, de ce sã nu beneficez în timpul vietii?”, a fost argumentul cetățeanului dornic de recompense lumești. 

Primul impuls al primarului a fost să creadă că este vorba de o glumă, însă agitația și tonul ridicat al solicitantului l-au determinat să verifice dacă o astfel de cerere poate fi pusă în aplicare. Acesta a contactat Curtea de Conturi pentru a obține răspunsul oficial cu privire la acest demers surprinzător, scrie presa locală.

Cu toate că reprezentanții Curții de Conturi au fost fermi în a respinge cererea, considerând-o total nefezabilă, primarul a fost amuzat de acest eveniment neobisnuit. Acesta a luat întâmplarea ca pe o lecție de viață și, amuzat de perlele pe care le aude în funcția sa, a promis că-și va păstra un caiet special pentru astfel de situații. Nu este prima dată când o astfel de cerere neobișnuită ajunge la urechile primarului Cărăușu. Într-o altă primărie, o mamă a solicitat un avans pentru trusoul bebelușului, în ciuda faptului că bebelușul încă nu se născuse.

Alertă maximă în Senat. Un fum gros a umplut întreaga sală. Aleșii au fost evacuați

Ajutorul de înmormântare se acordã de obicei de Casa de Pensii, dacã persoana decedatã a fost asiguratã sau a avut o pensie. Contravaloarea acestuia este de 6.785 de lei. În cazul persoanelor decedate care nu au avut venituri sau a celor care au beneficiat de ajutor social, Primãrie le acordã un astfel de ajutor, doar cu conditia ca de la Casa de Pensii sã nu fi primit nimic. Fiindcã existã si varianta ca cei fãrã venituri, dar care au sotia sau un copil care este salariat sau pensionar sã primeascã jumãtate din suma de 6785 de lei.

La Bãcesti, prin regulament ajutorul de înmormântare pentru astfel de persoane este între 1.000 si 1.500 de lei. Întrebat despre aceastã situatie hilarã, primarul Horatiu Cãrãusu nu a vrut sã comenteze informatia, dar nici nu a negat-o. A spus doar atât: „La Bãcesti sunt cei mai buni, cei mai frumosi si cei mai harnici locuitori din judetul Vaslui”. 

Cel mai bogat român și-a părăsit soția pentru un fotomodel cu 26 de ani mai tânăr decât el