MENIU

Un turist a alunecat sute de metri pe un versant, în Bucegi! Salvamontiştii încearcă din răsputeri să-l SALVEZE

Un turist a alunecat pe versant, în Bucegi

Un accident grav s-a produs duminică în Munţii Bucegi: O persoană s-a dezechilibrat şi a alunecat pe un versant peste  de metri. Salvamontiştii încearcă să salveze persoana rănită, însă intervenția este dificilă.

UPDATE:

Echipajul de prim raspuns a ajuns în zona în care se afla persoana accidentată, urmând ca printr-o serie de rapeluri succesive sa coboare la aceasta, sa facă primele evaluări medicale și, în funcție de acestea, sa stabilească cea mai sigura si rapida cale de retragere din munte.

Accidentul foarte grav s-a produs în zona Valea Gălbinele. Potrivit salvamontiştilor din Prahova, o persoană a alunecat aproximativ 200 de metri. Se pare că victima are numeroase fracturi şi contuzii.

Acțiune în derulare a salvamontistilor din Bușteni pentru acordarea primul ajutor medical, recuperarea și transportul la baza muntelui a unei persoane accidentată în masivul Bucegi.

Persoana, de sex feminin, a căzut cca 200 de metri din traversarea dintre vârful Costila și Valea Galbinelelor , oprindu-se undeva înainte de Săritoarea Mare. Intervin ca echipa de prim raspuns salvamontiștii din cadrul echipelor SPL Salvamont Busteni și SPJ Salvamont Prahova și se pregătește ca echipa suport , formația Salvamont Azuga.

Alături de persoana accidentată se afla doi coechipieri , cei care au initiat si apelul de urgenta, si care au izolat-o termic și încearcă sa ii mențină o stare buna psihica pana la sosirea salvamontiștilor.

Ținând cont de locația accidentului, de faptul ca este deja întuneric, în funcție de afecțiunile medicale pe care salvamontiștii le vor constata și de traseul cel care o sa fie stabili pentru coborare, cel care prezintă cele mai puține riscuri pentru salvatori, accidentat și însoțitorii acestuia acțiunea va dura câteva ore bune , poate mult și dupa miezul nopții.

Mai multe articole despre:
turist bucegi versant alunecare