MENIU

Un tribunal a decis: curs valutar îngheţat la creditul în franci elveţieni

<p>Rate la cursul vechi</p>

Tribunalul Gorj a hotarat recent, intr-un proces pe clauze abuzive, inghetarea cursului de schimb franc elvetian/leu la valoarea de la data incheierii contractului de credit.

Astfel, ratele vor fi platite la cursul valutar de la momentul contractarii imprumutului, potrivit AvocatNet.ro. Tribunalul Gorj dat recent o hotarare definitiva intr-un proces pe clauze abuzive dintre Piraeus Bank si doi clienti ai sai.

Conform informatiilor publicate pe portalul instantelor din Romania, tribunalul a respins ca nefondat apelul bancii si a admis apelul debitorilor. Concret, Tribunalul Gorj a dispus inghetarea cursului de schimb valutar franc elvetian/leu la valoarea de la data incheierii contractului si efectuarea platilor la acel curs valutar.

De asemenea, instanta a mai dispus calcularea si plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea in lei a francului elvetian de la data incheierii contractului pe intreaga perioada de valabilitate a contractului, urmand ca banca sa restituie celor doi debitori sumele platite in plus de catre acestia.

Hotararea Tribunalului Gorj nu este prima de acest fel - au mai fost alte decizii similare ale instantelor din Romania.