MENIU

Un tren Inter Regio A DERAIAT noaptea trecută. 200 de pasageri, în atac de panică

<p>Tren deraiat</p>
<p>Tren deraiat</p>
<p>Tren deraiat</p>

Trenul Inter Regio 1765 Iași – Timișoara a deraiat duminică seară imediat după ce a părăsit Stația CFR Dej. La aproximativ 500 de metri după Gara din Dej, cei aproape 200 de călători au simțit mai multe zdruncinături puternice și au văzut cum vagoanele se înclină şi ies de pe şine.

Din fericire, garnitura nu avea viteză şi nu s-a răsturnat, dar câteva vagoane au rămas înclinate la 45 de grade, călătorilor fiindu-le extrem de greu să coboare din acestea, potrivit Dejeanul.ro. Oamenii s-au deplasat pe jos cu bagajele în spate până în gara din Dej, de unde, după aproximativ o oră, li s-a pus la dispoziție un alt tren care să îi transporte până la Cluj-Napoca.

Abia de acolo urmează să se formeze o nouă garnitură care să îi ducă la destinație. Mulți dintre ei s-au arătat nemulțumiți de faptul că vagoanele puse la dispoziție până la Cluj-Napoca sunt prea puține și vor fi nevoiți să stea înghesuiți, dar conducerea Gării din Dej le-a explicat că le vor fi puse la dispoziție atâtea vagoane câte sunt necesare.

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la deraierea vagoanelor și a locomotivei, dar atât mecanicul cât și conductorii cred că șinele s-au depărtat după ce s-ar fi desprins de traverse. Oricum, acesta nu ar fi primul incident produs în apropierea gării din Dej din acest motiv. În urmă cu aproape doi ani, un tren marfar a deraiat în același mod.

Mai multe articole despre:
tren deraiat