MENIU

Student şi mama sa, trimişi în judecată. Au vrut să mituiască decanul Facultăţii de Medicină Braşov

Un student şi mama acestuia au fost trimişi în judecată, după ce au încercat să ofere mită decanului Facultăţii de Medicină Braşov, în schimbul ajutorului pentru promovarea unui examen restant.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, În perioada 28 — 30 august 2014, Labina Aurelia Lucica a mers de mai multe ori la domiciliul decanului Facultăţii de Medicină Braşov, titular al disciplinei "obstetrică-ginecologie", insistând să poarte o discuție cu el şi promițându-i suma de 1.000 euro, în schimbul promovării fiului ei, Bud Andrei, la examenul de specialitate "obstetrică-ginecologie", pe care urma să-l susțină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014.

Ulterior, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, Bud Andrei şi mama lui au mers din nou la locuința decanului și au lăsat în cutia poștală un plic ce conținea suma de 3.000 lei.

În schimbul banilor, profesorul ar fi trebuit să îi permită studentului, contrar regulamentelor universitare, să participe la sesiunea de restanțe la materia predată de acesta, pe care tânărul nu-l mai putea susține, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov. Denunţător a fost chiar decanul Facultăţii de Medicină Braşov.