MENIU

Un student din Cluj cere autonomia Ardealului, printr-o scrisoare trimisă lui Iohannis

<p>Fancsali Ernest Ernő</p>

Un clujean a depus, duminică, o petiţie pentru autonomia economică a Ardealului. Fancsali Ernest Erno (23 de ani) cere guvern regional la Cluj care să controleze politic şi economic regiunea Transilvaniei, dar care să fie subordonat Bucureştiului. Petiţia are 14.658 de semnături, scrie Adevărul.ro.

Fancsali Ernest Ernő (23 de ani), student la Relaţii Internaţionale (Facultatea de Studii Europene, UBB), a depus duminică, 15 februarie, o petiţie la Palatul Cotroceni prin care cere autonomia economică a Transilvaniei.

Tânărul spune că a vorbit vineri, 13 februarie, cu cei de la Administraţia Prezidenţială şi le-a spus că doreşte o audienţă la preşedintele Klaus Iohannis pentru duminică, 15 februarie, iar aceştia i-au răspus că nu se poate. Azi a lăsat documentul cu tot cu cele circa 14.700 de semnături la Palatul Cotroceni.

Bărbatul mai zice că nu doreşte ruperea Transilvaniei de România, ci doar autonomie economică. Nu are un proiect concret, structurat pe capitole, despre cum vede el autonomia şi cum ar trebui pusă în practică.

Mai mult pe Adevărul.ro.

Mai multe articole despre:
autonomie student Transilvania