MENIU

Un stareț din Maramureș e acuzat că a lăsat însărcinată cu gemene o fostă măicuță. Chemat la raport

Un nou scandal cu popi

Un alt preot e chemat să dea explicaţii la Episcopia Maramureşului, după ancheta legată de stareţul de la Mănăstirea Prislop, dat afară din cauza unei discuţii indecente cu un bărbat.

Mai marii bisericii din Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Satmarului vor să afle dacă monahul este cel care a lăsat însărcinată o măicuţă. Scandalul este mai vechi: presa a scris ani la rând că, în 2011, ar fi lăsat-o însărcinată, cu gemene, pe Măicuţa Sebastiana. Este vorba despre Popa Antonie Ciobanu, stareţ Schitul Sf. Gheorghe, Borşa.

Măicuţa a fost exclusă din viaţa monahală până la majoratul fetelor. Dar n-a vrut să spună niciodată cine este tatăl. Un mister pe care încearcă acum să-l dezlege chiar Episcopia Maramureşului.

În timp ce fosta măicuţă îşi creşte singură fetele, părintele e ocupat cu cele sfinte, potrivit ActualMM. Este a doua anchetă pe care mai marii Episcopiei Maramureşului o pornesc în doar două zile.

Ieri, l-au dat afară din Mănăstireai Prislop pe stareţul Celestin după ce, în urma dezvăluirilor făcute la Observator, acesta a recunoscut că a purtat o discuţie indecentă pe facebook, cu un bărbat. Preotul a fost mutat, în regim de pocăinţă, la o altă mănăstire.

Mai multe articole despre:
Maramureş preoţi