MENIU

Un spital din Gorj, unde a fost epicentrul cutremurului de luni după amiază, puternic afectat de seism

Spitalul din Dobrița a fost afectat de cutremurul de luni după amiază. Mișcările tectonice au deplasat conducta de gaze, iar în pereții saloanelor au apărut fisuri.  

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe scara Richter produs luni în zona Olteniei nu este neobișnuit, spune Petru Urdea, profesor la catedra de Geografie a Universității de Vest din Timișoara.

Sanatoriul spitalului de la Dobrița a rămas pentru aproximativ o oră fără gaze. Cutremurul a fisurat o conductă de gaze aflată în exteriorul căldurii.

Centralele termice au indicat avarie imediat după cutremur, iar conducerea spitalului a dispus întreruperea clădirii la alimentarea cu gaze.

Echipele de intervenție au constatat că a fost deplasată o conductă de gaze care s-a fisurat și elimină gazul în exterior. Ca cei 147 de pacienți sa nu rămână în frig peste noapte, s-a trecut pe funcționarea în avarie cu un singur cazan.

Toată noaptea, un echipaj al Inspectoratului pentru situații de urgentă a monitorizat clădirea de teama exploziei, scrie europafm.ro

Mai multe articole despre:
cutremur romania cutremur tg jiu spital dobrita