MENIU

Un spital, amendat pentru că obliga pacienţii să îşi cumpere medicamente

<p>Fraudă cu reţete fictive la farmacii</p>

Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea a fost amendat pentru că a obligat pacienţii să-şi cumpere medicamente, deşi acestea existau în farmacia instituţiei.

În urma unui control făcut de Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate s-a constatat că Spitalul Judeţean din a obligat pacienţii să-şi cumpere medicamente, deşi acestea existau în farmacia instituţiei. Râmnicu Vâlcea. Unitatea sanitară trebuie să plătească o amendă de 174.000 de lei.

Vasile Drăghici a fost internat la Spitalul din Râmnicu Vâlcea cu pancreatită. Medicul i-a dat o listă cu cele necesare pentru tratamentul din spital. Bărbatul spune că a cheltuit între 50 şi 150 de lei pentru medicamente, conform digi24.ro.

În apropierea spitalului sunt cinci farmacii, iar patru dintre ele au fost deschise în ultimii trei ani, iar pacienţii din spital merg şi îşi cumpără medicamente de acolo.

Juriştii instituţiei vor contesta sancţiunea în instanţă.

„La unii pacienți erau medicamente consemnate pe foaia de observație, ori în condică nu erau trecute, au fost cumpărate de către pacienți şi nu ridicate de la farmacia cu circuit închis a spitalului. S-au constatat nereguli la întocmirea foilor de observaţie. Data externării, de pildă, la unele, era eronată. Şi datorită acestui fapt apăreau persoane care au beneficiat de servicii medicale şi ele figurau decedate”, spune Costică Pleșoianu, medic șef al CAS Vâlcea.

Mai multe articole despre:
spital amendă medicamente pacienţi