MENIU

Un soldat rus beat a distrus mândria apărării aeriene a lui Putin. "Vânătorul de F-35", scos cu automacaraua din șanț

Foto: Twitter

După ce un avion de vânătoare rusesc a bombardat din greșeală un oraș rusesc de la granița cu Ucraina, armata lui Putin a mai comis o ispravă care a stârnit ironii din partea comunității internaționale. Un sistem S-400, cel mai nou sistem rusesc de rachete sol-aer denumit pompos "vânătorul de F-35" a suferit daune semnificative după ce s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului.

Evenimentul a avut loc pe 21 aprilie, în apropierea satului Prudnoie, lângă autostrada M2-Crimeea din Rusia.  Potrivit canalului de Telegram "Baza", citat de presa rusă, militarul care se afla la volan a fost supus unui test cu aparatul etilotest Testul a indicat că soldatul consumase alcool.

Militarul poate fi urmărit penal pentru distrugerea de bunuri şi echipamente militare prin neglijență, conform articolului 347 din Codul penal al Federației Ruse.

În ultimele zile, armata rusă a suferit o nouă pierdere, de această dată un sistem de rachete sol-aer de tip Tor. Potrivit mai multor conturi de pe rețelele de socializare, un sistem de apărare antiaeriană rusesc Tor-M1 s-a prăbușit de pe o platformă și s-a răsturnat pe un drum din orașul ucrainean Melitopol, care se află sub ocupație rusă.

S-400 Triumf (cunoscut și sub numele de SA-21 Growler în terminologia NATO) este un sistem mobil de rachete sol-aer (SAM) dezvoltat de industria de apărare rusă, care are o rază lungă și medie de acțiune și este capabil să intercepteze avioane, drone, rachete de croazieră și rachete balistice. Acesta este considerat a patra generație de sisteme rusești cu rază lungă de acțiune și a fost dezvoltat ca succesor al sistemelor S-200 și S-300.

Deși rușii afirmă că S-400 are caracteristici similare cu cele ale sistemului american Patriot, există unele diferențe semnificative între cele două. În prezent, spre deosebire de unele interceptoare Patriot, S-400 nu utilizează tehnologia hit-to-kill pentru apărarea împotriva rachetelor balistice.

Mai multe articole despre:
rusia razboi ucraina rachete sol aer