MENIU

Un software revoluţionar identifică pozele care generează cele mai multe click-uri pe Internet

Un software bazat pe o serie de algoritmi speciali identifică fotografiile care au potenţialul de a genera cele mai multe click-uri pe Internet.   

"Această tehnologie va remodela industria vizuală", a spus Stephen Mayes, fost director de creaţie al Arhivei fotografice de la Getty Images, care a avut oportunitatea de a lucra cu noul software. Aşa cum Google a făcut ca internetul să devină mai folositor prin indexarea paginilor online, noul software promite o creştere a puterii pe care o au imaginile online, prin indexarea şi prioritizarea fotografiilor care au capacitatea de a atrage atenţia, a adăugat Stephen Mayes, citat de Mediafax.

"Sute de milioane de fotografii şi înregistrări video inundă internetul în fiecare zi, alcătuind o potenţială mină de aur pentru afacerile online care reuşesc să îi facă pe oameni să le deschidă printr-un clic. Însă care sunt imaginile care atrag cel mai numeros public şi care generează astfel cele mai mari venituri? Cum pot publisherii să zărească următoarea "senzaţie virală" într-o mare de imagini?", întreabă Elizabeth Dwoskin, autoarea acestui articol apărut pe site-ul publicaţiei The Wall Street Journal.

Companiile care fac afaceri pe internet ştiu deja că adăugarea de imagini lângă un text scris duce la creşterea angajamentului cititorului. Adăugarea unei imagini lângă un "tweet" (mesaj pe Twitter, n.r.), de exemplu, creşte de cinci ori posibilitatea ca internauţii să dea clic pe link-ul încorporat, potrivit companiei de marketing Shift. Însă cernerea acestui val tot mai mare de fotografii şi materiale video din spaţiul online a devenit tot mai dificilă, iar depistarea acelora dintre ele care vor atrage cel mai mult atenţia a fost în ultimii ani mai mult o artă decât o ştiinţă.

Acum, un software de ultimă generaţie ar putea să ajute site-urile să obţină o cotă de piaţă mai mare din comerţul anual de 149 de miliarde de dolari generat de publicitatea online şi din e-commerce-ul mondial, care generează în fiecare an o cifră de afaceri de 1,6 trilioane de dolari.

Mai multe articole despre:
internet fotografii click poze online