MENIU

Un şofer beat şi fără permis a făcut praf un semafor. Ce a făcut după accident

<p>Accident rutier grav &icirc;n Iaşi. O maşină, proiectată &icirc;ntr-un picior de pod</p>

Aflat la volanului unui VW Golf, alături de alţi doi amici, individul gonea pe străzile din zona Spitalului de Urgenţă. Ajuns la intersecţia străzilor Brăilei cu Stadionului, nu a mai putut stăpâni maşina şi a intrat direct în semaforul amplasat în colţul unităţii medicale.

Fără a ţine cont de pagube şi de faptul că şi-a boţit serios autoturismul, şoferul şi ceilalţi doi amici au rupt-o la fugă. Nu au ajuns departe, pentru că patrula de jandarmi care se afla de serviciu în cartier la acea oră a auzit zgomotul şi a ajuns rapid la faţa locului.

"Jandarmii au trecut la urmărirea conducătorului auto, acesta fiind în scurt timp prins în zona Sala Sporturilor. Şoferul a declarat verbal jandarmilor faptul că, în timp ce se îndrepta spre domiciliu cu doi prieteni, datorită vitezei a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de stâlpul semaforului. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit faptul că şoferul avea permisul de conducere suspendat din data de 24 septembrie", a precizat plt. maj. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi, citat de viata-libera.ro.

Absenţa permisului nu a fost singurul motiv pentru care şoferul dăduse bir cu fugiţii, poliţiştii de la Circulaţie stabilind că avea o alcoolemie de 0,30 la mie în aerul respirat. Agenţii rutieri urmează să stabilească faptele pentru care se face răspunzător gălăţeanul.