MENIU

Un sat întreg din Spania a fost scos la vânzare la un preț de apartament

Un sat întreg din Spania a fost scos la vânzare la un preț de apartament

Un întreg sat din Spania a fost pus la vânzare la un preț incredibil de mic. Proprietarii precedenți, care au achiziționat satul la începutul anilor 2000, au dorit să îl transforme într-o atracție turistică dar încercarea lor a dat greș.

Anul trecut, satul Salto de Castro din Zamora, situat în nord-vestul Spaniei, a făcut senzație în presă când a fost pus la vânzare pentru doar 260.000 de euro, adică mai puțin decât prețul unui apartament mediu din Barcelona.

Omul de afaceri Oscar Torres Gallego a cumpărat localitatea pentru aproximativ 300.000 de euro, având în vedere planurile sale de a revitaliza zona și de a spori turismul local. Proprietarii anteriori ai satului, care au achiziționat proprietatea la începutul anilor 2000, împărtășeau și ei aceeași viziune de a transforma satul într-o atracție turistică.

12 luni mai târziu, acesta este din nou de vânzare la un preț aproape dublu față de cel cu care a fost cumpărat, scrie Stiri Diaspora.

Conform agenției imobiliare Idealista, Oscar Torres Gallego, deși a renovat anumite clădiri și a depus actele necesare la guvernul local, se confruntă cu dificultăți în finalizarea dezvoltării planificate datorită strategiei sale de afaceri.

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni - Când vin ploile

Cu doar 580.000 de euro, cel norocos care o cumpără va primi o proprietate amplă, formată din 44 de locuințe, o pensiune, un bar, o piscină și o zonă de sport. În plus, bunul include și o biserică și clădirea veche a gărzii civile, precum și o farmacie și o secție de poliție, detaliile ce completează perfect satul rural spaniol în care se află.

Aflată în inima Rezervației Biosferei UNESCO Meseta Ibérica, Salto de Castro se află la mică distanță față de granița cu Portugalia și oferă priveliști deosebite la râul Duoro, dar și aproximativ 135 de zile cu soare în fiecare an.

Cu toate acestea, cei care sunt interesați de achiziționarea acestui sat abandonat trebuie să acționeze rapid, deoarece deja există interes pentru proprietate, iar prețul s-ar putea ridica la peste 600.000 de euro.

În momentul când a fost scos la vânzare anul trecut, agenții imobiliari au estimat că va fi necesară o investiție în valoare de 2 milioane de euro pentru a face satul funcțional și a începe să atragă vizitatori.

Paznicul unei parcări din Austria, snopit în bătaie și amenințat cu moartea de 2 șoferi de TIR români! Ce i-a deranjat pe bărbați

Cum a ajuns satul să fie abandonat

Salto de Castro a fost construit în anii 1940 de compania de electricitate Iberdrola pentru a oferi locuințe muncitorilor care au construit barajul din apropiere. Cu toate acestea, începând cu anii 1980, locuitorii au început să părăsească satul din cauza lipsei de locuri de muncă, până a ajuns pustiu în 1989.

De atunci, satul Salto de Castro a rămas gol timp de mai bine de 30 de ani. În anul 2008, criza financiară a îngreunat planurile foștilor proprietari ai satului, iar în cele din urmă aceștia au hotărât să-l scoată la vânzare în 2022, cu speranța că un nou proprietar poate transforma în realitate viziunea lor turistică.

În ultimul timp, multe sate rurale spaniole au suferit din cauza îmbătrânirii populației, plecarea tinerilor spre orașe sau la scăderea natalității. În consecință, unele administrații locale din Spania încurajează străinii să se stabilească în aceste localități prin subvenții de relocare și plăți în numerar.

Într-un sat aflat la câteva sute de kilometri distanță, Rubai din Galicia, administrația locală oferă expatriaților până la 150 de euro pe lună pentru a trăi acolo. Aceasta speră că prin stimularea familiilor să se mute în sat, numărul de elevi la școlile locale va crește, și implicit, satul va cunoaște o dezvoltare demografică semnificativă.

Miruna Pascu rămâne în arest! Tribunalul București i-a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive

Mai multe articole despre:
sat sat din spania turism