MENIU

Un sanctuar de animale sălbatice și-a eutanasiat toate exemplarele. Motivul e halucinant

Pe 12 aprilie, după ce proprietarii unui sanctuar de animale sălbatice din Colorado au cerut să fie relocați mai aproape de oraș, menționând îngrijorarea privind siguranța animalelor după inundații repetate ce au avut loc în zonă, insă comisarii din districtul Elbert refuzat solicitarea, raportează Denver Post. 

În mod surprinzător, pe 20 aprilie, sanctuarul Lions Gate a eutanasiat brusc toate cele 11 animale - trei lei, trei tigri și cinci urși - iar site-ul a fost suspendat.

Proprietarul unui alt sanctuar mult mai mare, aflat în vecinătate, s-a oferit să cazeze animalele, dar unul dintre co-proprietarii de la Lions Gate, Joan Laub, împreună cu un voluntar, susțin că animalele mai vârstnice nu ar fi supraviețuit unei astfel de relocări.

Opinia publică și mass media și-au arătat stupoarea în legătură cu această măsură capitală, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu ceva timp, fusese lansată o petiție prin care să se autorizeze mutarea animalelor, iar la acea dată s-a menționat un număr de 18 animale.

O purtătoare de cuvânt a Asociației Parcurilor și Animalelor din Colorado a declarat că uciderea nefondată a animalelor este „un fapt fără precedent în statul nostru”.

Publicația Denver Post a adus la cunoștință faptul că, în anul 2006, unul dintre proprietarii Lions Gate a fost implicat în vânzări ilegale de pisici, iar proprietarul celuilalt sanctuar susține că problemele administrative de la Lions Gate au îngreunat obșinerea de fonduri necesare funcționării.