MENIU

Un român a fost condamnat pe viață în Marea Britanie

<p style="text-align: center;">Valerie Graves, femeia de 55 de ani ucisă de rom&acirc;n &icirc;n Bosham, Marea Britanie</p> <p style="text-align: center;">Foto: news.sky.com</p>
<p style="text-align: center;">Bosham, West Sussex, UK</p> <p style="text-align: center;"><span>Foto:&nbsp;</span><span>news.sky.com</span></p>
<p style="text-align: center;">Rom&acirc;nul condamnat pe viață &icirc;n Marea Britanie după ce a ucis o femeie &icirc;n 2013</p> <p style="text-align: center;"><span>Foto:&nbsp;</span><span>news.sky.com</span></p>

Un cetăţean român a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru o crimă comisă în urmă cu șase ani, în 2013, informează postul Sky News.

Cristian S., născut în orașul Dej, a recunoscut uciderea artistei Valerie Graves, care avea 55 de ani, în Bosham (Sussex), în decembrie 2013. Femeia a fost găsită în casa prietenilor săi, de care avea grijă pe perioada Crăciunului.

Potrivit Sky News, Cristian S. a ucis-o pe Valerie Graves cu un ciocan cu gheare, provocându-i multiple răni la cap. Femeia a fost găsită, în pat, într-o baltă de sânge, în dimineața zilei de 30 decembrie 2013 de polițiștii britanici. Potrivit anchetatorilor, ar fi fost ucisă la miezul nopții. 

 

Românul de 28 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă de o instanţă judiciară din Lewes şi va putea fi eliberat condiţionat abia după 24 de ani. Acesta avea 22 de ani când a comis crima. 

 

Cristian S. a fugit din Marea Britanie imediat după comiterea crimei, în 2013, în România, unde a fost arestat preventiv. După șase ani a fost extrădat în Marea Britanie, în iulie 2019.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie închisoare crimă UK român condamnat