MENIU

Un reporter de la ITN a cumpărat, cu 800 de euro, o prostituată româncă

Sute de oameni au vizionat pe site-ul postului de televiziune CNN un reportaj cutremurător despre o tânără din România, cumpărată de un jurnalist cu 800 de euro. Fata avea doar 14 ani şi se prostitua, după ce proprii părinţi o vânduseră unor traficanţi, de la vârsta de 9 ani.

Reporterul ITN Chris Rogers s-a dat drept patronul unei case de toleranţă din Londra, ca să vadă cât de uşor se poate cumpăra o prostituată româncă. A oprit la o benzinărie, a abordat o prostituată şi a încheiat tranzacţia în câteva minute.

"Ne-am plimbat vreo 5 minute prin cartier. Am văzut un traficant şi, în câteva minute, am cumpărat o fată, pentru câteva sute de euro", a spus reporterul.

Fata a fost urcată într-o dubiţă. S-a oferit să facă sex cu noii ei proprietari, care i-au dezvăluit însă cine sunt de fapt şi au anunţat-o că o trimit la un centru pentru victimele traficului de persoane.

"După ce i-am spus Monicăi ce i se va întâmpla, că o vom duce la un centru pentru victimele traficului de persoane, a intrat în şoc. A început să plângă, tremură din toate încheieturile. Fac tot ce pot să o liniştesc", a povestit reporterul.

Fata şi-a deschis sufletul în faţa reporterilor. Le-a spus că părinţii au vândut-o când avea 9 ani. A fugit de două ori de proxeneţi, a stat o vreme prin orfelinate, dar susţine că a fost abuzată şi acolo. De fiecare dată, a ajuns înapoi în stradă. După ce a fost salvată de reporterii britanici, fata a petrecut două luni în centrul pentru victimele traficului de persoane. A decis însă să plece, pentru că nu s-a putut obişnui cu viaţa de acolo. În ultimele zile petrecute în adăpost a fost diagnosticată cu sifilis. A fugit fără medicamente şi dacă nu se tratează ar putea muri.
Mai multe articole despre:
prostituţie Reporter prostituate CNN