MENIU

Un profesor din Ploieşti, şocat după un schimb de experienţă în Suedia - GALERIE FOTO

Un profesor din Ploiești a fost câteva zile în Suedia, într-un schimb de experiență. Când s-a întors în țară a fost șocat de prăpastia dintre cele două societăți și a trimis presei din Prahova impresiile, la cald, după această vizită.

Mesajul profesorului:

Am avut ocazia să petrec câteva zile în capitala Suediei. Şi mi-am amintit de un fost preşedinte care invocă "modelul suedez". Fie şi numai cu ochii pietonului devii reporter fără voie...pentru că totul e "la locul lui".

Fotografiile vorbesc de la sine, mă rezum doar la simple explicaţii

Motociclistul care a murit protejând un ministru ar fi fost în viaţă dacă orice groapă ar fi fost înconjurată cu panouri de beton, luminată şi semnalizată cu o intersecţie înainte. În timp ce scriam, la tv se anunţă că abia azi a hotărât guvernul cum trebuie semnalizate lucrările de pe domeniul public..




În Suedia, dacă stai la bloc, când renovezi apartamentul trebuie să acoperi fereastră cu un filtru ca să nu dăruieşti tot praful vecinilor.



Acesta nu este un muzeu, e un liceu.



Orice pod e mansardat pentru a câştigă camere în plus



Aşa arată un loc de joacă dat în folosinţă anul acesta. De aproape se vede imediat calitatea....



Coşurile de gunoi din parcuri au celule fotoelectrice pe capac.


Acesta nu este un muzeu, este o şcoală gimnazială.



În Muzeul Sportului din Stockholm poţi ascultă o înregistrare de legendă: loviturile de la 11 m din finalul meciului România -Suedia 1994. Ce relativ e totul...fericirea lor a fost tristeţea noastră....

Sursa: observatorulph.ro.

Mai multe articole despre:
Suedia profesor schimb de experienţă