MENIU

Un produs din peşte conţine o substanţă extrem de periculoasă, care creşte riscul de cancer

Un produs din peşte conţine o substanţă extrem de periculoasă, care creşte riscul de cancer 

Un produs din peşte conţine o substanţă extrem de periculoasă şi care creşte riscul de cancer. Această este concluzia unui studiu efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association şi care arată că 67% dintre mostrele de sos testate depăşeau limita maximă de siguranţă de 1 miligram de arsenic per litru. 

În această problemă s-a implicat şi prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc, care a cerut să fie efectuate verificări suplimentare ale calităţii sosului de peşte după ce presa locală a scris despre cantităţile mari de substanţe chimice periculoase folosite în industria alimentară, conform Agerpres.

Sosul de peste este un ingredient care se foloseşte în majoritatea felurilor de mâncare vietnameze, iar din vânzarea acestui produs se obţin încasări de 320 de milioane de dolari numai în Vietnam. Această statistică se bazează pe cererea mare: vietnamezii consumă circa 200 de milioane de litri de sos de peşte în fiecare an.

Problema contaminării apei cu arsenic reprezintă o premieră pentru această ţară. Cei expuşi la otrăvirea cu arsenic se confruntă cu un risc crescut de cancer, de boli cardiovasculare şi afecţiuni pulmonare.

Mai multe articole despre:
sănătate peşte arsenic sos peşte