MENIU

Un produs de 2 lei găsit în toate bucătăriile, beneficii uriașe pentru sănătate

Un produs de 2 lei găsit în toate bucătăriile, beneficii uriașe pentru sănătate

Cu toții avem în casă această substanță extrem de benefică pentru organismul uman, însă puțini îi știu proprietățile miraculoase.

Este vorba de bicarbonatul de sodiu, care are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea.

Poate fi folosit ca antiacid – calmează arsurile stomacale şi balonările. O linguriţă de bicarbonat de sodiu se amestecă cu un pahar de apă.

Un bun antiperspirant. Se aplică sub formă de pudră la subraţ  pentru a evita mirosurile neplăcute.

Albeşte dinţii. Este recomandat ca, o dată pe săptămână, să te speli pe dinţi cu bicarbonat – elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor, curăţă dinţii pătaţi.

Poate fi folosit ca scrub pentru faţă şi corp. Se face o pastă din bicarbonat şi apă, se masează blând pielea. Este de ajutor şi celor cu acnee.

Adaugă o ceaşcă de bicarbonat în baie şi vei avea o piele mai catifelată. Este bun şi împotriva psoriazisului.

Bicarbonatul de sodiu este un bun remediu împotriva înţepăturilor de insecte sau arsuri solare. Înlătură mirosurile neplăcute de pe mâinile tale.

Este bun pentru mâinile crăpate de vânt, dar şi în cazul în care te-a atins meduza pe piele. Bicarbonatul de sodiu înlătură veninul şi durerea. Ajută la desfundarea nasului. Se pune o linguriţă de bicarbonat de sodiu în picăturile de nas.

Bicarbonatul de sodiu în casă şi maşină. Florile din vază se păstrează proaspete mai mult timp dacă adaugi în apă o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Absoarbe mirosurile neplăcute din frigider. Dacă este pus în scrumieră, va reduce mirosul neplăcut de ţigară.