MENIU

Un pescar a găsit un mesaj într-o sticlă veche de 50 de ani. "Nu este posibil așa ceva"

Un pescar australian a găsit un mesaj într-o sticlă care a fost scris cu 50 de ani în urmă și acum încearcă să dea de urma autorului, potrivit Washington Post.

Paul Elliot a declarat pentru Australian Broadcasting Corp că el și fiul său Jyah au găsit sticla pe coasta de vest a peninsulei Eyre, din Australia de Sud.

Elliot a spus că îl caută pe autorul mesajului, Paul Gibson, care s-a descris în bilețel ca fiind un băiat englez de 13 ani care călătorea într-o navă de croazieră de-a lungul coastei sudice a Australiei, de la Fremantle spre Melbourne.

Se presupune că băiețelul era împreună cu familia sa de britanici care s-a decis să emigreze în Australia. 

Potrivit sursei citate, sute de mii de britanici au emigrat în Australia în anii 1960, atuncâ când guvernul australian a oferit o serie de facilități fiscale. Copiii au călătorit gratuit din UK până în Australia.

Un oceanograf australian, David Griffin, crede că e greu de crezut că sticla putea să rămâna pe linia de plutire de-a lungul coastei de sud timp de 50 de ani pentru că "oceanul nu ramâne niciodată nemișcat".

Griffin spuspectează că sticla a fost îngropată pe o plajă, iar ulterior a fost scoasă în larg de o furtună puternică.

"Nu este posibil așa ceva. Dacă ar fi fost aruncat oriunde în ocean undeva în sudul Australiei, atunci nu există nici o modalitate de a rămâne pe mare în mișcare pentru mai mult de un an sau doi", a spus Griffin.

Rămâne de văzut dacă pescarul australian va reuși să dea de urma misteriosului David Griffin, care ar avea acum în jur de 65 de ani dacă mai este în viață.

Mai multe articole despre:
mesaj în sticlă