MENIU

Un oraș întreg din România, FĂRĂ apă potabilă, din cauza unei avarii 

Situație dramatică, în această dimineață, la Câmpulung. 50.000 de oameni au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii. Echipele de intervenție sunt pe teren și încearcă să soluționeze problema.

Oraşul Câmpulung Muscel, din Argeş, a rămas fără apă potabilă deoarece, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, 14/15 februarie, a avut loc o mare avarie la una dintre conductele de aducţiune. După cum spun autorităţile, va dura minimum 24 de ore până când oraşul, cu o populaţie de 30.000 de locuitori, va avea din nou apă potabilă.

Până la remedierea avariei, cu ajutorul pompierilor va fi distribuită apă în câteva puncte din oraş. 

Pentru orice lămuriri, cetăţenii pot suna la 0248511034. 

Este pentru a patra oară, din 2015 până în prezent, când oraşul Câmpulung Muscel rămâne fără apă potabilă. Iar una dintre cauzele majore ale acestor avarii este vechimea foarte mare a conductelor de apă, de câteva zeci de ani. 
În decembrie 2020, o avarie gravă la sistemul de alimentare cu apă potabilă a oraşului Câmpulung Muscel a lăsat oraşul fără apă timp de aproape 24 de ore. În afară de oraşul Câmpulung Muscel, alimentarea cu apă a fost sistată la vremea respectivă şi în patru comune: Bughea de Jos, Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Schitu Goleşti. Şi atunci, pompierii de la ISU Argeş au asigurat furnizarea apei potabile către populaţia afectată, cu ajutorul cisternelor.