MENIU

Un olandez e decis să dărâme stereotipurile, după ce un român i-a inapoiat portofelul pierdut: „E eroul meu!”

Un olandez e decis să dărâme stereotipurile, după ce un român i-a inapoiat portofelul pierdut. Foto: wegdamnieuws.nl

Un român din Sâmbăta de Sus a devenit „eroul” unui olandez, după ce i-a găsit portofelul și s-a străduit să îl înapoieze proprietarului de drept. Impresionat de gestul compatriotului nostru, olandezul a dorit să povestească toată întâmplarea și astfel să dărâme stereotipul la adresa românilor.

Un olandez a transmis o poveste presei locale din Olanda cu ajutorul căreia să poată demonta stereotipurile legate de România și locuitorii ei.

Mesajul olandezului. „Eroul meu român...”

„Mulți oameni au anumite temeri legate de România din cauza reputației sale, dar eroul meu a demontat toate prejudecățile.

După o cină la un coleg apreciat în Delden, m-am întors acasă cu bicicleta. A doua zi dimineața, la 6:56, am primit un mesaj vocal. Un număr de telefon românesc, un bărbat vorbea despre o "portofel". Nu am înțeles foarte bine” a spus olandezul, citat de ȘtiriDiaspora

„Câteva ore mai târziu, am primit încă un apel. Portofelul meu fusese găsit și lăsat la COOP (magazin de haine). Nici măcar nu îmi dădusem seama că îl pierdusem. 

A fost deschis primul automat de cartofi din România. Unde se află și cum funcționează

Am aflat că numele lui este Comaniciu Ion, în vârstă de 31 de ani și originar din Sâmbăta de Sus, un sat lângă Brașov, în inima României, înconjurat de Carpați și angajat la brutăria Nollen. Locuiește acum în Stegerhoek, unde am mers să îi mulțumesc sâmbătă trecută. Am ajuns la el la 13:30, încă se odihnea în pat. Lucrase pe tura de noapte și era obosit. 

Toate statele membre ale UE doresc admiterea României în zona Schengen, cu excepția Olandei. Eroul meu român cu siguranță ar trebui să rămână, după părerea mea!”, a spus Raymond Wegdam, olandezul care și-a pierdut telefonul. 

Documentul obligatoriu care va afecta proprietarii de mașini din decembrie 2024. Birocrație în plus de la RAR

Mai multe articole despre:
portofel stereotip olandez romani in strainatate